Meierijstad

23-10-2019 najaarsruilbeurs bij Narda van Zutphen in Veghel

 

Narda schreef het volgende over haar tuin:

Zomaar een tuin in ‘Veghels Buiten’……………

U bent van harte welkom in onze gemêleerde en afwisselende tuin met bomen, struiken, bloemen en gras. Een vijver en jeu de boules baan zijn aangelegd. Achter in de tuin staat mijn kippenhok en –ren; echter de kippen moeten weer worden aangekocht sinds de vos langs is geweest……
Het perceel meet ongeveer 3500m2, waarop 2 woningen staan. De voortuin en gedeeltelijk de achtertuin zijn opnieuw aangelegd.
We zien u graag!
Groeten, Narda van Zutphen

meer foto's 
 

 

8-5-2019 Voorjaarsruilbeurs bij Tini en Betsie van den Berg

Tiny en Betsie schrijven over hun tuin: 

“Beste Allemaal.  Wij. Betsie en Tini van den Berg hebben in augustus 2014 dit oude totaal verwaarloosde boerderijtje gekocht (3160 m2, waarvan 2000 m2 tuin). Het is gesitueerd op een bolakker, daterend van eind 18e begin 19e eeuw. In de loop van de tijd hebben we het bewoonbaar gemaakt. In de lente van 2015 hebben we een week lang m.b.v. een mobiele kraan en een trekker met kar hard gewerkt om ook in de totaal verwaarloosde tuin orde te scheppen. Veel puin, ijzer, plastic, boomstronken en verwilderde struiken zijn toen geruimd. Dus voor ons ligt hier geen verleden. Wel waren er een aantal basis punten waar we rekening mee moesten en wilden houden, zoals 9 grote eikenbomen en de vak contouren van vele beukenheggen. En verder gezien de oudheid van de woning vonden wij dat ook oude boerenplanten en struiken hier thuis horen, zoals Hortensia’s, de Ribes, Forsythia’s, rozen, Hosta’s en nog veel meer vaste planten. Ook hebben we ondertussen de boomgaard uitgebreid met leiappels en peren; er stonden al pruimen, kersen, noten en appels.  Ook hebben we aandacht geschonken aan het zelf kweken van zacht fruit, zoals bessen (rode, zwarte, bos- en kruisbessen). Daarlangs staan er nog bramen en frambozen. Als waterpartij staat er een zinken teil met vissen op het pleintje. Soms bij heel veel neerslag ontstaat er een natuurlijke vijver in de tuin.  Wat wij leuk vinden aan onze tuin is de leefomgeving en de rust; dit delen we samen met reeën, dassen, hazen, en veel vogels. Wat wij verder mooi vinden in de tuin is de oude gerestaureerde waterput met functionele waterpomp met een opstelling van kleine groepen planten in potten.  Tot ziens op 8 mei”. 

meer foto's                      terug naar boven