Meierijstad

Voorwoord door de voorzitter van Groei & Bloei Meierijstad

Aan alle Groei & Bloei leden en aan alle groen-geïnteresseerden,

Het jaar 2022 is goed begonnen.  Of niet? Goed is wel een beetje relatief. Er is nog steeds geen sprake van een volkomen risicovrije samenleving waarbij het coronagevaar geweken is. Het blijft nog opletten, hoe dan ook.

Met het goed beginnen dacht ik aan de mooie dagen die we tot nu toe gehad hebben, een prachtige zonnige maand maart, maar eigenlijk is dat ook niet echt goed. We hebben mooie foto’s kunnen maken en we hebben prachtige magnolia’s en andere voorjaarsbloeiers kunnen zien.

Tegelijkertijd weten we dat het allemaal te vroeg was, dat er te weinig regen is gevallen en dat er waarschijnlijk toch weer vorstschade is aan de fruitbomen, nu in de koude dagen van april.

Kortom, het blijft allemaal betrekkelijk en we moeten alert zijn. Op onze gezondheid en op het weer, elke dag opnieuw.

Het tuinseizoen is in ieder geval begonnen en we kunnen weer aan de slag. Zodra de zon zich laat zien is het aangenaam in de tuin en om ons heen zien we alle planten weer tevoorschijn komen. Voor mijn Instagram account probeer ik zoveel mogelijk foto’s te maken en ik word dus gedwongen om goed te kijken. Ik kan dat iedereen aanraden, voor het maken van een foto kijken we wat minder slordig.

Het is nu april en het is nog even wachten met het echte werk, wachten tot de IJsheiligen vertrokken zijn en de planten allemaal naar buiten kunnen. We weten allemaal dat we moeten wachten en dat valt niet altijd mee, zeker niet als het fijn zonnig is.

In mei gaan de planten uit de kas en in de grond. Maar… heb je wat extra planten gekweekt en heb je er nog over: in juni organiseren we een plantenbeurs in Zijtaart. Ben je geïnteresseerd om wat planten te verkopen dan is er de mogelijkheid om een stand te huren. Voor 10 euro heb je een plek voor de verkoop van je planten, voor jou of voor jou en een vriend/vriendin, dat maakt niet uit.

Je kunt je bij mij opgeven voor deze Plantenbeurs op zondag 12 juni,
locatie: Doornhoek 3,
            5465 RC Zijtaart,
            beavgr(at)gmail.com

Het promoten van het zelf-kweken is natuurlijk belangrijk, het geeft voldoening, je leert ervan en je kunt een ander blij maken met je producten, wat het dan ook mag zijn. Experimenteren blijft leuk en spannend.

We zijn voornemens er een fijn tuinjaar van te maken, zonder beperkingen en met vele gezonde dagen in de buitenlucht!

Met hartelijke groet,

Bea van Grinsven-van Doorn

p.s.voor actuele informatie:zie onze website: www.meierijstad.groei.nl

terug naar boven