Meierijstad

Voorwoord door de voorzitter van Groei & Bloei Meierijstad

Aan alle leden en geïnteresseerden,

Het schrijven van een voorwoord in deze tijd leek me niet zo eenvoudig. Maar eigenlijk is dat niet helemaal waar.  Niet zo eenvoudig omdat we maar weinig op stap mogen en omdat we niet zoveel buiten ons eigen huis en tuin kunnen ondernemen. Maar daarnaast ook heel duidelijk voor ons als tuinier: wat kunnen we ons gelukkig prijzen met onze hobby! Nu in april wordt het om ons heen met de dag mooier en interessanter, blaadjes aan de bomen, knoppen die bloemen aankondigen, elke dag is er weer wat nieuws te zien. Een tuin verveelt nooit!

En nu we zoveel thuis zijn is het misschien leuk om een keertje iets te doen waar we nog nooit aan toegekomen waren: bloemen zaaien, een moestuin aanleggen, een tuindagboek beginnen, er zijn mogelijkheden genoeg van activiteiten die veel voldoening geven.

Andermans tuinen bezoeken is op zeer beperkte schaal natuurlijk ook mogelijk en gelukkig wordt het eind april ook mogelijk om dan een kopje koffie te drinken. Het bezoek aan een mooie tuin, aan het tuincentrum of aan de kwekerij,  we gaan dat steeds meer waarderen!

Zelf ben ik op afspraak op de Hessenhof in Ede geweest, zo’n bezoek voelt als een feestelijk uitje, ook met de meegebrachte drankjes en koekjes op een tuinbank buiten. Ondanks wat beperkingen kun je op een aantal plaatsen toch veel tuinplezier ervaren en het blijft belangrijk dat we dat doen, op kleine schaal wel te verstaan. Het moet niet te druk worden.

De eerste stap in het openingsplan is gezet en we houden nauwgezet in de gaten of er nieuwe mogelijkheden komen.  Zodra het mogelijk is gaan we weer wat organiseren, houd de website maar in de gaten!

Ik wens u in ieder geval een gezellig en mooi tuinseizoen toe en ik hoop dat we elkaar op korte termijn weer kunnen ontmoeten.

Met hartelijke groet,

Bea van Grinsven-van Doorn

p.s.voor actuele informatie:zie onze website: www.meierijstad.groei.nl

terug naar boven