22 augustus Open tuinestafette Oost Brabant Gr&Bl afdeling Meierijstad

'Rozannie's Hof"

Goordonksedijk 10,
5464 TE Mariaheide gemeente Meierijstad

Op 3000 m2 bevinden zich drie totaal verschillende tuinen met ieder een eigen thema.
Een formele tuin die onlangs gerenoveerd is met een gedeelte heide en vaste planten. In combinatie met de vele soorten buxus is het een bijzonder geheel geworden. De strakke vijvertuin met bloeiende sierheesters, bomen en vaste planten. En de grassen en vaste planten tuin is een eyecatcher door een wervelwind van kleuren in mooie combinaties.

Bomentuin Doornhoek

Doornhoek 3
5465 RC Zijtaart

Bomentuin Doornhoek is een tuin met veel bijzondere bomen.
Toch zijn het niet alleen bomen en heesters die aandacht krijgen,
ook voor een mooie onderbegroeiing is gezorgd.

Dahliatuin De Pompon

Bernhard van Damstraat
Eerde

De dahliavereniging is een actieve vereniging met een mooie verenigingstuin
waar met veel liefde de dahlia's tot bloei worden gebracht.
Elke woensdagavond komen de leden bij elkaar om in de tuin te werken.

De Hoefgaarde

Wijbosscheweg 118
5482 ED Wijbosch

Water speelt een belangrijke rol in deze tuin. Er zijn 4 vijvers in het ontwerp opgenomen. Een aantal oude bomen geven hoogte aan de tuin. De beplanting bestaat voornamelijk uit langdurig bloeiende vaste planten. Er is nadrukkelijk gewerkt met zichtlijnen waarbij ook het landschap achter en naast de tuin een rol speelt.

Geelderseberg

Geelderseweg 4
5283 VN Boxtel

5 Jaar geleden was ons stulpje een slecht onderhouden gedoetje. Niet alleen het boerderijtje maar vooral de tuin. Wij zijn van niets! 4 jaar geleden (alleen 50 bomen) gekomen tot wat het nu is. Er is getracht het karakteristieke te behouden en daarom heen een soort van boerderijtuin te ontwikkelen, met oude fruitbomen, hosta's hortensia's en nog veel meer.
Iedere dinsdag open voor bezoekers.

hieronder de fiets en autoroute van de open tuinendag

• Met je duim en wijsvinger kun je kun je de plattegrond verschuiven, vergroten of verkleinen.
  • Bij meer opties kun je kiezen of je met de auto of met de fiets gaat.