Meierijstad

Open tuinestafette Oost Brabant Gr&Bl afdeling Meierijstad

"Rozannie's Hof"

Goordonksedijk 10,
5464 TE Mariaheide gemeente Meierijstad

Rondom de gerestaureerde Brabantse langgevelboerderij uit 1880 bevinden zich op 3000m2 een romantische formele tuin, een vijvertuin en een grassen/vaste plantentuin. De combinaties van de planten zorgen voor een wervelwind aan kleur. De grassen geven de border een robuuste uitstraling.

"Bomentuin Doornhoek"

Doornhoek 3
5465 RC Zijtaart gemeente Meiereijstad

Een grote tuin met veel aandacht voor het bijzondere bomen- en heesterassortiment.

Dahliatuin "De Pompon"

Bernhard van Damstraat
Eerde gemeente Meierijstad

Dit jaar is een bijzonder jaar voor de dahliatuin in Eerde, ze bestaat 50 jaar! Het resultaat van vele jaren enthousiasme voor de dahlia geeft een prachtige kleurrijke tuin waar door leden met veel plezier aan wordt gewerkt.

"De Hoefgaarde"

Wijbosscheweg 118
5482 ED Wijbosch gemeente Meierijstad

Water speelt een belangrijke rol in de tuin. In totaal zijn er 4 vijvers en een waterloop in het ontwerp opgenomen. Een aantal oude bomen geven de tuin hoogte. De beplanting bestaat vnl. uit langdurig bloeiende vaste planten, gecombineerd met (verwilderings-) bollen en knollen en éénjarige planten. Er is voldoende parkeergelegenheid op het dorpsplein voor de kerk.

"Geelderseberg"

Geelderseweg 4
5283 VN Boxtel

Een boerentuin die past bij de boerderij. In de tuin zijn passende ornamenten verweven, een waterpomp met put en zitjes.

                      "Natuurtuin Meulenwiel"

                                                 Broekdijk 9
                                              5681 PG Best

Deze tuin van 3000m2 heeft een uitgebreid assortiment vaste planten (1600). De tuin heeft vele verharde paadjes waardoor je er makkelijk lang kunt wandelen en genieten. Er staan meerdere nestkastjes en onderkomens voor insecten en egels.

                                   "De Stal"

                                                Stekelbrem 2,
                            Sint-Oedenrode gemeente Meierijstad

Tuin “De Stal” is een verzameling van kleine tuinen die bij elkaar zo’n hectare groot zijn. Rien van den Hurk heeft de afgelopen decennia het voormalige weiland omgebouwd tot een prachtige tuin, een fantasietuin met humor aangelegd. 8. Hakketakkenbos, Monnikenweg 5, 5682 PD Best. Een landelijke tuin gelegen in het edelhertengebied van het Groene Woud. Kenmerkend zijn de verschillende waterpartijen waaronder een grote poel met aan de rand Gunnera’s, siergrassen en vaste planten

                              "Hakketakkenbos"

                                                 Monnikenweg 5,
                                                  5682 PD Best.

Een landelijke tuin gelegen in het edelhertengebied van het Groene Woud. Kenmerkend zijn de verschillende waterpartijen waaronder een grote poel met aan de rand Gunnera’s, siergrassen en vaste planten.