Bus-dagexcursie 2024

De tuinclub organiseert voor alle Groei&Bloei leden een busdagexcursie op:

Zaterdag 10 augustus 2024

Vertrek 8.00 uur op het stadhuisplein Veghel (graag 10 min. voor vertrek aanwezig.)

In de mooie Achterhoek liggen de drie tuinen die we gaan bezoeken.

De eerste tuin ligt in Breedenbroek. Het is  landschapstuin De Schoppe van 3 ha.
Daar worden we ontvangen met koffie en gebak.
Wendy en Teun Westdijk hebben in 15 jaar tijd weide en akkerland omgetoverd naar verschillende sfeervolle tuinen met de allure van een landgoed. Het is voor bezoekers een magisch moment als je zicht krijgt op het uitgestrekte gazon, omzoomd door wolken van kleur, de beslotenheid van de opgaande bomen en het coulisselandschap rondom.

Daarna vertrekken we naar Ruurlonaar tuin De Valk van Dineke Brenthouwer, die in het buitengebied ligt en 6000 m2 groot is. Ze heeft zelf de beplanting  bedacht en houdt van alle kleuren. Ze is niet bang om felle combinaties te maken! In de grote borders zijn er veel grassen toegepast, waardoor de tuin tot ver in de herfst nog prachtig is. Er is ook een Engelse tuinkas met een collectie Pelargoniums.

De lunch met broodjes en soep, gebruiken we in deze sfeervolle tuin.

De laatste tuin bevindt zich in Vorden. Tuin de Boschhof is gelegen rondom de boerderij. Deze boerderij  behoorde als pachtboerderij van 1797 tot 1907 bij Kasteel de Wildenborch. Bart en Alma van der Schoot, de huidige bewoners, zijn vanaf 2015 bezig de tuin uit te breiden en te verfraaien met de reeds aanwezige elementen. Ze zijn ‘vaste planten gek’ en dat is duidelijk te zien. Een liefhebberstuin, die in beweging blijft. Zo is in 2022 een  zogenaamde zichtlijn aangelegd, met aan beide zijde vaste plantenborders. Voor Bart’s bijen een paradijsje, waar (h)eerlijke honing wordt gemaakt door deze nijvere zoemers.

Restaurant Verploegen in Wijchen serveert het 3 gangen diner. Aankomsttijd Veghel 21.30 uur.

De kosten voor de dagreis bedragen € 85,00 p.p. inclusief, vervoer, koffie/thee met gebak, entree tuinen, lunch  en een drie gangen diner. Consumpties zijn voor eigen rekening.
Ook introducés zijn welkom. (één per lid) Zij betalen € 5.00 extra. Deelname telt op volgorde van aanmelding, maar vol is vol.
Na aanmelding bedrag overmaken op de rekening van de Tuinclub NL 76 RABO 0159572223 t.n.v. M.J.B. Sommers-Jonkers met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.
Aanmelden bij Rozannie Peerenboom tel. 06-12196939 of via de mail rozannie.peerenboom(at)ziggo.nl of whatsapp met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Bij aanmelding graag vermelden of er dieetwensen zijn.

Let op: Deuiterste aanmelddatum is vrijdag 2 augustus in verband met reservering voor het restaurant. Na die datum bellen naar Rozannie voor aanmelding.

Graag tot ziens op zaterdag 10 augustus.

Met een bloemrijke tuingroet, De commissie Tuinclub, Rozannie, Marian en Trudy.

nieuwsbrief uitprinten