Nieuwsbrief oktober 2022

Secretariaat; Rozannie Peerenboom
Email: rozannie.peerenboom@ziggo.nl

Beste Tuinclubleden,                        Nieuwsbrief oktober 2022

De herfst heeft met (gelukkig) veel regen zijn intrede gedaan. Prima weer om voor de ruilbeurs planten en stekjes en alles wat er eventueel geschikt is om te ruilen, mee te brengen, om er andere leden blij mee te maken.

Najaar ruilbeurs bij: Maria en Toon v.d. Wiel
Woensdagmiddag 12 oktober 2022
Aanvang: 14.00 u.
Broekdijk 9a 5681 PG Best
Vervoer op eigen gelegenheid

We gaan voor aanvang van het ruilen, een wandeling maken door de 5000 m2 grote tuin. De tuin is 25 jaar geleden aangelegd en door de jaren heen zijn er verschillende vijvers aangelegd. Maria heeft er 1600 verschillende vaste planten en heesters verzameld, ze zijn te bewonderen vanaf de verharde paden die kronkelend zijn aangelegd en bij de mooie gedeeltes van de tuin uitkomen. Op veel plaatsen zijn er door Toon zelf gemaakte insecten behuizingen aangebracht. Vele bewoners maken daar gretig gebruik van. Op een 50-tal plaatsen zijn vogelhuisjes geplaatst die bijna allemaal bewoond zijn waardoor er een drukte van belang is in de hele tuin. Onderkomens voor egels, vleermuizen en een drinkplaats voor vogels zijn ze zeker niet vergeten. De tuin straalt de liefde en passie uit waarmee er in gewerkt wordt en tevens de natuur daar wel bij vaart!
Parkeren: er is voldoende parkeergelegenheid tegenover de tuin. Bij aankomst de meegebrachte planten op de aangegeven plek ‘Te Ruilen Planten’ zetten. Vervolgens maken we een wandeling door de tuin en daarna staat de koffie / thee voor u klaar.
Daarna kunnen de planten bekeken worden voor het startsein van aanvang ruilen. Vriendelijk verzoek bij de planten uw naam te zetten en de planten te voorzien van naam zodat diegene die info wil over een plant het die persoon kan vragen.
U zet de geruilde planten op de aangegeven plek ‘Geruilde Planten’ om verwarring te voorkomen. Graag indien mogelijk de planten op te potten of de kluit in plastic of papier wikkelen. Vaste planten, kamerplanten, stekken, zaden, potten en tuintijdschriften maken onderdeel uit van het aanbod. A.u.b. niet geruilde spullen weer mee terug nemen. De commissie tuinclub wenst u veel tuin- en ruilplezier toe!

Hartelijke groet, Rozannie, Marian en Trudy.