Meierijstad

No. 9 juli – augustus – september 2023

 Het was de afgelopen tijd een moeilijke tijd voor onze planten, veel hitte en geen water. Niet alleen moeilijk voor de planten maar zeker ook voor ons. Het viel niet mee om het vele onkruid weg te werken bij de hoge temperaturen. Het zou fijn zijn als de komende weken wat regen komt en we weer wat makkelijker aan de slag kunnen.

Gelukkig lieten de meeste van onze leden zich niet weerhouden om toch deel te nemen aan de “kleine-tuinen-route” van 11 juni jl. Het was bloedheet en het was toch een behoorlijke opkomst. Heel fijn voor alle deelnemers, voor de tuineigenaars en voor de leden die ook nog wat konden bijpraten. Wij waren blij met de leden die bereid waren hun tuin open te stellen en vonden het een succes. Een initiatief dat zeker een vervolg krijgt!

De komende weken is het vakantietijd en het blijft dus een tijdje rustig.

Wel een mooi vooruitzicht: het busreisje dat Rozannie Peerenboom jaarlijks organiseert en dat op zaterdag 12 augustus plaats vindt. Meer informatie èn de mogelijkheid tot inschrijving ontvangt u in de week van 10-16 juli a.s. Het wordt beslist een mooi reisje, dat zijn we van Rozannie gewend.

In augustus, zondag 20 augustus, wordt ook weer de Tuinestafette georganiseerd. Er zijn dit jaar 6 deelnemers, een nieuwe deelnemer is de Natuurtuin Meulenwiel in Best, bij de meeste van u welbekend.

Mocht u zelf ook een tuin hebben die voor deze estafette in aanmerking komt: aarzel niet en informeer naar deelname.

Voor de maand september hebben we geen lezing gepland. In september zijn veel van onze leden nog met vakantie en om die reden hebben we gemeend de maand september over te slaan. Daar staat dan tegenover dat we wel weer een lezing organiseren voor de maand januari, dat blijft een erg saaie maand voor de tuin en er zijn niet zoveel leden afwezig i.v.m. vakantie, vandaar.

Hitte of geen hitte, regen of geen regen, het blijft altijd de moeite waard om rond te kijken in uw tuin, om na te denken over de planten en om initiatieven te ontplooien.

P.S. Noteert u alvast de datum van de Bloemschikdemonstratie van Ruud van Schie: donderdag 7 december. 

Het allerbelangrijkste blijft: geniet van uw tuin!

Wij wensen u een fijne zomer,

Bea van Grinsven-van Doorn