Meierijstad

12-8-2023 Bus dagreis naar Zeeland

Bezoek, De Houtenhandsche hof in Koudekerke.
De tuin is onderverdeeld in strakke tuinen waarin gevarieerde borders met een keur aan vaste planten, een natuurvijver, een lange grassen border, de lommerrijke boomgaard, een moestuin waarin bekende maar ook onbekende groenten worden gekweekt en een hobbykwekerij. Tevens wordt de bezoeker verrast door beeldende kunst en verkoop van ijzeren tuindecoraties. Oppervlakte 8.500 m2

De tweede tuin ligt in Biggekerke ‘Tuin ’t Hofje.
Het schilderachtige boerderijtje is prachtig opgenomen in deze romantische en landelijk gelegen cottagetuin, met weelderige beplanting, en uitzicht tot aan de duinen. Er zijn borders op kleur, in vloeiende belijning, met in de zomer veel rozen. De borders zijn voornamelijk in rood tinten beplant waar de wuivende siergrassen in zijn opgenomen. De hagen van Taxus, Beuk en Lonicera geven structuur. Er is een leuke winkel met nieuwe en brocante huis-tuindecoraties. Oppervlakte 2 ha.

De derde tuin ’t Hof Ravestein in Grijpskerke.
Deze ligt in het open landschap midden op Walcheren. Het is een historische plek, al bewoond in de middeleeuwen, in de 18de eeuw een buitenplaats, later weer een boerderij. De oprijlaan, het omgrachte eiland omringd door singels met bomen, het grand canal, plein met hoge bomen, vijvers en de boomgaarden zijn gerestaureerd. Om de boerderij zijn gemengde borders met veel rozen en vaste planten rondom een grote vijver. In de Walcherse schuur zijn archeologische vondsten te zien. Oppervlakte 3,2 ha.

Meer foto's bekijken klik hier