Meierijstad

17-10-2018 Najaarsruilbeurs bij Rozannie Peerenboom

Rozannie schrijft over haar tuin:

Inmiddels is onze tuin door veel leden al diverse keren bezocht; een beschrijving van de tuin kan ik daarom wel achterwege laten……

Vandaar een stukje over hoe de vaste planten heestertuin er nog uit zal zien tijdens de ruilbeurs half oktober. Na de hittegolven van afgelopen zomer, met het vele beregenen om de tuin overeind te houden, kwamen eindelijk de onweersbuien met gelukkig heel veel regen! Er voltrok zich een klein wonder: veel zomerbloeiers die door de droogte niet of nauwelijks bloeiden of al terug geknipt waren kwamen weer tot leven en zorgden voor een ongelooflijke kleurenpracht. Ook de bladplanten lieten zich van de fleurigste kant zien. Tijdens de zeer druk bezochte opentuin dag van Groei en Bloei mochten we dan ook veel complimenten in ontvangst nemen; ook werd er geschreven in mijn gastenboek dat er aandacht was voor de bezoekers. De zeer geslaagde tuinenreis met Groei en Bloei Echt die ik onlangs maakte bracht me bij veel vooraanstaande kwekers met de mooiste variëteiten in planten. Ook de tuinen die we bezochten waren toptuinen die me veel inspiratie op leverden.

De vele gekochte aanwinsten zijn inmiddels geplant, waaronder de wintergroene Euphorbia in diverse soorten, echt mijn favoriete plant.

Genoeg te bewonderen dus tijdens deze ruilbeurs!

meer foto's

25-4-2018 voorjaarsruilbeurs bij Annie en Jo Ketelaars

“Deze keer in Zijtaart bij Annie Ketelaars.
Ik ben al ruim 15 jaar lid van de Tuinclub, waaraan ik veel plezier beleef en de meeste van jullie zullen mij wel kennen. Ons huis is in 1910 gebouwd met er omheen een kleine bloementuin, een moestuin en verder landbouwgrond.
Sinds de jaren 80 ben ik samen met mijn man en kinderen er mee in de weer.
De tuin bestaat nu uit een siertuin, een rotstuin, een groentetuin en een grasveld met rondom borders en een grote natuurvijver. Het is een verzameltuin en er staan veel vaste planten, verschillende bomen en heesters.
Elk jaar wordt er wel iets veranderd of iets nieuws aangelegd. En deze werkzaamheden doen we allemaal zelf met veel plezier. Meer hoef ik er niet over te vertellen; kom zelf maar kijken. Ik zorg dan voor de koffie en jullie voor de plantjes.

meer foto's                   terug naar boven