Activiteiten & Actueel

Lezing

Onze lezingen worden gegeven in,

De Schakel

Hoofdstraat 53,  5461 JC  Veghel.

De Schakel is de ontmoetingsruimte van de Hervormde Kerk.U kunt de ingang vinden aan de zijkant van het gebouw.

16-10-2017 Lezing de Japanse tuin door Cor v. Gelderen

Japanse tuinen hebben een erg herkenbare stijl, of moeten we eigenlijk zeggen stijlen, Er is immers niet maar één soort Japanse tuin! Tijdens de lezing krijgen we niet alleen voorbeelden te zien van Japanse tuinen, gefotografeerd in Nederland, maar ook in Japan, maar bovendien ook van de planten die in deze tuinen zo graag gebruikt worden. Het zijn immers in veel Japanse tuinen de planten die de sfeer en het beeld bepalen. 

Cor van Gelderen is als adviseur betrokken bij de Japanse tuin in Clingendael en heeft de Japanse tuin van de Keukenhof ontworpen. Bovendien is hij de collectiehouder van de Nederlandse Planten Collectie Acer en Japanse Azalea. De Japanse esdoorntuin op zijn kwekerij in Boskoop, PlantenTuin Esveld, bevat de grootste collectie esdoorns in de wereld. 

Vanuit zijn kennis als kweker, verzamelaar en ontwerper vertelt hij hoe je zelf een tuin kan maken die door de Japanse tuinkunst geïnspireerd is. Want ook in Nederland kan de Japanse benadering tot verbluffend leuke tuinen leiden, ook in de beperkte ruimte die wij als tuinier meestal tot onze beschikking hebben.

 
meer
De Schakel
Hoofdstraat 53, 5461 JC Veghel
Lezing de Japanse tuin door Cor v. Gelderen
Rini Kerstens
Bea v. Grinsven
Dirk v. Ommeren
Gert-Jan Schonenberg
Gerard v Esch
Henk v Kempen
20
Nov
Mijn tuin is winterklaar! Maar wat is dat eigenlijk….
15
Nov
Mijn nieuwe uitdaging