Activiteiten & Actueel

Nieuwsbrief Tuinclub

          Secretariaat; Mw. A. Weterings
          Email: ae.weterings@planet.nl
          Tel: 0413-362799        

 

 

               Januari - Maart 2019

Beste leden

De winter moet eigenlijk nog beginnen en heel veel planten staan er nog opmerkelijk groen bij. Maar toch gaan mijn gedachten alweer naar het nieuwe voorjaar. En over dat onderwerp las ik laatst een leuk stukje. 

         Voorjaar.
Dat is een soort hernieuwde kennismaking, een begroeting van alles wat er al groeit en bloeit, maar wat je haast vergeten was. Hoe is het mogelijk dat al die planten in een relatief korte tijd weer zo groen en groot worden?  Die opperste verbazing en verwondering is er elk jaar weer en dat is toch wel heel uniek. 

Met deze eerste nieuwsbrief in het jaar 2019 starten we ons nieuwe voorjaarsprogramma op. Een programma met een verscheidenheid aan activiteiten, zoals smaakmakende bezoekjes aan mooie tuinen en aan leuke kwekerijen en in maart een boeiende lezing over mooie plekken in Nederland. In april is er de natuurwandeling en – ditmaal in mei - de altijd gezellige ruilbeurs bij een van onze leden. En we beginnen zoals vanouds met de ledenvond eind deze maand.  Maar allereerst een dringend verzoek aan u om niet te lang te wachten met de jaarlijkse bijdrage. Dan kunnen we als bestuur dat vervelende, maar noodzakelijke hoofdstuk weer snel afsluiten en verder gaan met de leuke dingen in de tuinclub. 

Bijdrage Tuinclub 2019
Bij voorkeur betalen in januari 

We verzoeken u om in januari de bijdrage van € 7.50 voor het lidmaatschap van de Tuinclub in 2019 over te maken op: bankrekeningnummer: NL76 RABO 0159 5722 23                                                                                                                          t.n.v.   M.J.B. Sommers- Jonkers 

Vermeld a.u.b. hierbij Tuinclub 2019 èn uw postcode en huisnummer om administratieve fouten te voorkomen.
 

29-1-2019 Ledenavond

Datum: dinsdagavond 29 januari
Aanvang 20.00 uur in de Schakel,
Hoofdstraat 53 in Veghel ( achter de Prot. Kerk)  

De tuinclubcommissie ontvangt u graag op deze eerste avond in het nieuwe seizoen met een kopje koffie en iets lekkers. De verdere invulling van de avond is onder andere een overzicht van het nieuwe voorjaarsprogramma en een korte presentatie over het afgelopen tuinjaar in de tuin van Annelies. Na de pauze praten we na over alle activiteiten die we in 2018 hebben ondernomen. Om de vele bezoeken aan de bijzondere tuinen nog even terug in de herinnering te brengen wordt dit begeleid door mooie foto’s van Rozannie. Verder is er deze avond volop gelegenheid om met elkaar (tuin)- nieuwtjes uit te wisselen en om mooie fotoboeken en tuinboeken in te kijken We sluiten zoals voorgaande jaren deze avond af met een loterij van aantrekkelijke planten.  De koffie bij aanvang en het drankje in de pauze worden u door de club aangeboden. 

26-3-2019 Lezing “Mooie plekjes – Kris kras door Nederland”

Lezing “Mooie plekjes – Kris kras door Nederland” door: Mw. Henny van der Wilt
Datum: dinsdagavond 26 maart
Aanvang 20.00 uur in de Schakel,
Hoofdstraat 53 in Veghel (achter de Prot. Kerk) 

Mooie plekjes in Nederland. In deze lezing fietsen, varen, vliegen en wandelen we door en langs prachtige streken van ons land. We gaan naar de Ooijpolder bij Nijmegen, waar in de uiterwaarden wilde runderen en paarden lopen. We gaan naar de oudste eik, die op de Fleringer Es bij Tubbergen staat. We bezoeken kasteel Twickel in Delden en gaan langs vele landgoederen in het oosten des lands. Het rivierengebied en de duinen van Oost Voorne, de Weerribben, het Vechtplassengebied, de Waddeneilanden en nog veel meer komen in deze lezing langs. En overal zoeken wij naar bijzondere bomen, bloemen en vooral orchideeën.  Ons landje mag dan klein zijn, maar de verscheidenheid is enorm! 


Henny van der Wilt is hovenier en houdt regelmatig lezingen bij groen-verenigingen en vaak al voor een tweede of derde keer. Men omschrijft haar als een boeiende vertelster.  En het onderwerp, het Nederlandse landschap, staat ons allemaal na aan het hart, nietwaar? 

Nieuwe Tuinclubleden…….Van Harte Welkom
N.B. Ik heb verzuimd om onderstaande nieuwe leden in een vorige brief te vermelden; maar ik maak het hierbij weer goed. 

Netty van de Brand, Veghel
Tiny en Betsie van den Berg, Boxtel 


Met vriendelijke groeten, Rozannie, Annemarie, Marian en Annelies

meer

Hieronder leuke foto's van de laatste activiteiten van de Tuinclub

29-1-2019 algemene ledenvergadering tuinclub
17-12-2018 kerstworkshop
17-10 2018 najaarsruilbeurs
De tuin De Rakelhoeve
De tuin Groenhoven
Fietstocht
De kwekerij en tuin van Dicky Schipper
De Codibij Bijentuin van Dick en Corrie vd Zande
20-6-2018 Bezoek aan tuin Weidezicht van Helma en John Janssen Maassen in Overloon
Tuinbezoek Het Mesenhof van Marion en Eddy Vermeesen in Bergeijk.
voorjaarsruilbeurs bij Annie en Jo Ketelaars
19
Mar
zon en blauwe lucht
18
Mar
Een blauwe lucht, de zon en bijna geen wind