Activiteiten & Actueel

 

              Secretariaat: Mw. A. Weterings          
              Email: ae.weterings(at)planet.nl             
              Tel. 0413-362799 

                                                                                    Januari – maart 2018

Beste leden,
Na al die sombere, donkere weken van kou en regen krijgt de zon medelijden met me en werpt een spotlight op een miniem neusje dat tussen het afgestorven blad staat uit te rusten van de worsteling om boven de aarde te komen. Gelukkig, het begin is er. 

Uit Rozenijs & Ridderspoor door Hanne Cannegieter


Met deze eerste nieuwsbrief in het jaar 2018 starten we ons nieuwe voorjaarsprogramma op. Een programma met een verscheidenheid aan activiteiten, zoals appetijtelijke bezoeken aan mooie tuinen en aan leuke kwekerijen, een interessante lezing in maart. En in april de natuurwandeling en de altijd gezellige ruilbeurs bij een van onze leden. Maar we beginnen zoals vanouds met de ledenvond eind deze maand.

Bijdrage Tuinclub 2018
Bij voorkeur betalen in januari

 

We verzoeken u om in januari de bijdrage van € 7.50 voor het lidmaatschap van de Tuinclub in 2018 over te maken op: bankrekeningnummer NL76 RABO 0159 5722 23

                                                                t.n.v. M.J.B. Sommers- Jonkers


à Vermeld a.u.b. hierbij “Tuinclub 2018” én uw postcode en huisnummer om administratieve fouten te voorkomen


Ledenavond

Datum: dinsdagavond 30 januari
Aanvang 20.00 uur in de Schakel, Hoofdstraat 53 in Veghel 

De tuinclubcommissie ontvangt u op deze eerste avond in het nieuwe seizoen met een kopje koffie en iets lekkers. De verdere invulling van de avond is onder andere een overzicht van het nieuwe voorjaarsprogramma en een korte presentatie over het afgelopen tuinjaar in de tuin van Annelies. Na de pauze praten we na over alle activiteiten die we in 2017 hebben ondernomen en om de vele bezoeken aan de bijzondere tuinen nog even terug in de herinnering te brengen wordt dit begeleid door mooie foto’s van Rozannie. Verder is er deze avond volop gelegenheid om met elkaar (tuin)- nieuwtjes uit te wisselen en om mooie fotoboeken en tuinboeken in te kijken

We sluiten zoals voorgaande jaren deze avond af met een loterij met mooie prijsjes.

à De koffie bij aanvang en het drankje in de pauze zijn voor kosten van de club.

Lezing “Fleurige onderhoudsarme beplantingssystemen” door Laurens Lageschaar

Datum: dinsdagavond 6 maart
Aanvang 20.00 uur in de Schakel, Hoofdstraat 53 in Veghel
Laurens Lageschaar heeft een vaste plantenkwekerij in Aalten bij Winterswijk en de leden die meegeweest zijn met de busreis van augustus 2016 zullen zich zeker de uitgebreide aanplant van de mooiste planten en grassen herinneren. De kwekerij levert vooral aan grootgroen voorzieners, zoals gemeenten en semioverheidsinstellingen. Op de laatste Floriade bij Venlo had Laurens’ kwekerij een “Easy Prairie Garden” aangelegd met erin een evenwichtige combinatie van vaste planten, bollen en grassen. De tuin bleek een grote publiekstrekker en heeft hem veel publiciteit en klanten opgeleverd. 
Ongeveer 70 % van de Nederlandse tuinbezitters vindt de tuin erg belangrijk, maar slechts een klein deel wil of kan er veel tijd aan besteden. Er wordt steeds meer gekozen voor bestrating of grind met een beetje groen. Dat kan volgens Laurens Lageschaar anders, zoals bijvoorbeeld de prairietuin. In zijn lezing legt hij uit hoe zijn concept werkt:

 * wel bloemen en groen
 * geen bestrijdingsmiddelen
 * geen beregening
 * de grond volledig bedekt met planten, zodat onkruid geen kans krijgt
 * heel weinig onderhoud
We zijn heel blij dat de heer Lageschaar bij ons over zijn systeem wil komen vertellen, want hij doet maar twee keer per jaar een lezing bij een Groei & Bloei afdeling.
à Voor de leden is de lezing gratis, maar voor de koffie / thee vragen we een kleine bijdrage.

Kijkt u ook eens op onze eigen website: www.meierijstad.groei.nl

Er is het een en ander veranderd op onze website door onze nieuwe en heel enthousiaste web’master’ Wil van de Hoef. Het is zeker de moeite waard om deze site regelmatig te bezoeken.
Zo staat er onder andere het programma van de Groei & Bloei vereniging Veghel en alle nieuwsbrieven van de Tuinclub op. En vergeet vooral niet te klikken op ’foto’s’ om de mooie foto’s van alle tuinclubactiviteiten en van het bloemschikken te bekijken.

En…. als u dan toch achter de computer zit, stuur een mailtje met naam en adres naar ae.weterings(at)planet.nl , zodat u voortaan de nieuwsbrief van de Tuinclub per e-mail kunt krijgen.

U krijgt de brief sneller en de foto’s zijn mooi op kleur!

Met vriendelijke groeten,
                                       Rozannie, Annemarie, Marian en Annelies

meer
kerstworkshop
Wandeling met gids Bart van Sleeuwen op de Perekker in Boekel
Najaarsruilbeurs bij Annemarie en Frits van Kasteren
Lektuin van Saskia en Loe v.d Berg in Streefkerk
De Vlinderhof in het Maximapark in Utrecht
kruiden en wijnboerderij van Geert en Myriam Hermans
Tuinbezoek bij Louis en Mientje Vereijken in Helmond
20
Jan
Over doorzonbomen en…
17
Jan
Start