Groentips & Groeninfo

Een reactie van een van onze leden.

Ik heb dat middel 2 jaar geleden al bij de boerenbond gekocht.
Het resultaat was geweldig!
              Groetjes Guusje v.d. Velde

De bestrijding van de buxus ziekte

Tegen buxus schimmel

Bij Intratuin nu te koop: Topbuxus Health-mix 100M2 voor € 14,99 tegen de buxus ziekte!

Het is een niet chemische bladmeststof waardoor de ziekte er vanaf groeit.

De behandeling meerdere keren uitvoeren, zie voor meer info www.Topbuxus.com

!!! Kan ook preventief gebruikt worden voor dat de ziekte zich vertoont.

Verschil tussen Buxusschimmel en buxusmot

Buxusmot bestrijden verkrijgbaar bij;
Intratuin Veghel Heuvel 11 5463XB Veghel

-Buxusschimmel slaat vooral toe bij warm en vochtig weer.
Als je bruine plekken ziet, spuiten met Topbuxus Health-mix. (zie boven)

-Bij Buxusmot: zie je webben waar de eitjes inzitten waar de rupsen later uitkomen.

Deze rupsen eten de blaadjes op, dan je zie nog draadjes i.p.v. blaadjes. Nu spuiten met Topbuxus Xen Tari ( opzij)

Wat zijn zuurminnende en kalkminnende planten?

De meeste planten in onze siertuin vragen een zwak zure tot neutrale grond (pH 6,5-7). Uitzonderingen evenwel zijn de zuurminnende planten, zoals bijvoorbeeld de rhododendron en de azalea, die een zuurdere grond vragen (pH 4,5-6.0) en de kalkminnende planten zoals lavendel, die een licht alkalische grond vragen (pH hoger dan 7). Onderstaande tabel geeft een overzicht van de meest bekende vertegenwoordigers van beide groepen. Bij een te lage of te hoge pH van de grond komt de opname van voedingselementen in het gedrang waardoor de plant gebreksverschijnselen begint te vertonen zoals bijvoorbeeld geelverkleuring van het blad (chlorose), gestoorde groei en sterk verminderde bloei. Om dit te vermijden is het van belang dat u, vòòr de aanleg van een heidetuin of de aanplanting van een lavendelbed, weet wat de pH van uw grond is en welke producten u kan gebruiken om deze te veranderen.

Initiates file downloadLees hier meer

Onkruid (wortelonkruid) verwijderen

Bij onkruid wordt onderscheid gemaakt tussen wortel- en zaadonkruiden. Wortelonkruiden hebben vaak lange, vlezige wortels, zoals paardenbloem of zuring, of een netwerk van wortels waaruit scheuten groeien, zoals kweekgras en heermoes. Bij ’zaadonkruiden’ is dit niet het geval. Als je die uit de grond trekt of schoffelt, lopen de achtergebleven wortels niet meer uit. Helaas is dit bij wortelonkruiden wel het geval en daardoor zijn ze veel lastiger te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan zevenblad, waarvan ieder achtergebleven
stukje wortel weer tot een volledige plant kan uitgroeien. Het is mogelijk
om wortelonkruiden uit te putten door ze de kans op groei te ontnemen
en keer op keer alle bladeren weg te schoffelen. Maar meestal is dit een onhaalbare kaart. Het alternatief is met een riek of spitvork alle wortels uit de grond verwijderen. Dit moet secuur gebeuren, want elk los stukje wortel vormt in de pas omgewoelde grond al snel een nieuwe plant.

werk aan de winkel
buxusmot op buxus
buxuslarven
Schade als gevolg van de buxusmot