Beste leden van Groei & Bloei, afd. Meierijstad

Ook dit jaar gaan we het nieuwe tuinseizoen in met een aantal veranderingen, voor een gedeelte al bij u bekend. De naam van onze afdeling is veranderd, Veghel is Meierijstad geworden. Een uitbreiding van onze gemeente die hopelijk ook een uitbreiding van ons ledenbestand kan brengen. Het zou fijn zijn als wij vanuit de hele gemeente belangstellenden kunnen verwelkomen. Elke inwoner is van harte welkom!

U weet waarschijnlijk ook al dat er in het bestuur een wisseling van de wacht is geweest. Onze secretaris Piet Hol is opgevolgd door Ruud van de Hoef. Wij zijn blij dat hij bereid is om het secretariaatswerk voor ons te doen. Hij weet zich daarbij gesteund door zijn vrouw Wil die het werk voor de website op zich genomen heeft. Kortom, een enthousiast stel waar we op kunnen rekenen en waarmee we de toekomst opgewekt tegemoetzien.

Een minder prettig bericht was het overlijden van Mien Verhoeven, onze bloemschikcoördinator. Zij was ons gezicht m.b.t. het bloemschikken en het zal niet meevallen hiervoor een opvolger te vinden. Wij hebben dus ook besloten om het bloemschikken in de toekomst wat anders te organiseren. In plaats van cursussen worden er 3 bloemschikworkshops gegeven, allemaal op een middag en allemaal zelfstandig. (zie de tekst verderop in de agenda)

Het programma kent verder nog wat wijzigingen: de wandelingen met Toon van de Schans zijn komen te vervallen. Hij heeft vele jaren met plezier met ons gewandeld en wij zijn hem hiervoor zeer dankbaar.  De tuinclub heeft op een passende manier afscheid van hem genomen.  Ze zijn nu op zoek naar een nieuwe wandelgids en waarschijnlijk worden in het seizoen 2018/2019 weer wandelingen ingepland.

De avonden waarbij wat meer mensen verwacht worden zijn komend jaar niet meer in Theater De Blauwe Kei maar in De Peppelhof, in de zalen van Dienstencentrum Peppelhof (adres: Wilgenstraat 15, Veghel). Het betreft de bloemschikdemonstratie voor Kerst en de algemene ledenvergadering.

De lezingen worden zoals gewoonlijk gegeven in De Schakel en wij hopen dat u geïnteresseerd zult zijn, er is voor iedereen weer wat: namen en verhalen, borders, Japanse Tuin, Australië. Mocht u suggesties hebben dan horen wij dat natuurlijk graag. Aarzel niet om het te melden.

Mede namens de andere bestuursleden wens ik u veel inspiratie bij de diverse activiteiten en vooral veel plezier!

Met hartelijke groet,

namens het bestuur:

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter

De Schakel
Hoofdstraat 53, 5461 JC Veghel.
Roodborstje
Nationale Tuinweek Tegel eruit kruidenplant eruin

Mijn tuin is winterklaar! Maar wat is dat eigenlijk….
Mijn nieuwe uitdaging