Activiteiten & Actueel

november / december

Nu de klok weer is verzet is het helemaal duidelijk, de winter komt eraan. Het wordt sneller donker, de dagen zijn korter en het wordt koud.

Dat laatste is betrekkelijk, de komende week kan het nog 18 graden worden! Bij uitstek een dag om de tuin “op te ruimen”, het blad van het gras halen, de border mulchen met blad, de heesters zo nodig een beetje fatsoeneren met de snoeischaar en eventueel zaad oogsten. Niet te veel opruimen, de tuin mag in de winter een beetje slordig zijn. Allemaal bescherming tegen de kou.

In november is de maandelijkse lezing deze keer een blik in de geschiedenis. Met name een blik op de vrouwen die naam gemaakt hebben in de tuingeschiedenis. Ans Schras gaat vertellen over enkele beroemdheden en hun betekenis voor de ontwikkeling van de tuinarchitectuur en al wat erbij komt kijken. Het zal beslist interessant zijn, ook voor mannen.

December is de maand van het bloemschikken, van het gezellig versieren van het huis. Voorbereidingen voor de feestdagen.

De jaarlijkse avond van bloemartiest Ruud van Schie wordt gehouden in Dienstencentrum Peppelhof aan de Wilgenstraat in Veghel. Houdt u er wel rekening mee dat u moeilijk kunt parkeren bij de Peppelhof en dat het verstandig is om te parkeren bijv. bij de Em-té.

Van bloemschikken kunnen we nooit genoeg leren, het zien van de mogelijkheden en soms ook de onmogelijkheden, we worden er altijd wijzer van. En het is gezellig, ook niet onbelangrijk. Wij hopen dat u in groten getale naar Ruud komt kijken en luisteren.

Wij, ik spreek nu namens het volledige bestuur van onze KMTP/Groei & Bloei, wij hopen dat u fijne dagen heeft in december en dat u met goede gezondheid kunt beginnen aan een nieuw jaar dat gelukkig zal zijn in alle opzichten.

 

Met hartelijke groet,

 

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter Groei & Bloei Meierijstad

meer
Logo Groei & Bloei afdeling Meierijstad
Woordje van onze voorzitter Bea van Grinsven
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
06
Dec
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878