juli / augustus

JULI/AUGUSTUS

De zomermaanden juli en augustus zijn niet echt de drukste maanden van het tuinjaar, gelukkig maar. Er blijft nog voldoende tijd om van de tuin te genieten en de temperatuur is ook niet altijd even bevorderlijk voor het tuinwerk.

Het kan soms flink warm zijn en dan is het maar wat prettig als je in de schaduw in de tuin kunt gaan zitten om te lezen, of om gezellig wat te praten en koffie te drinken. Na gedane arbeid is het zoet rusten.

Zelf doe ik het ook weer wat rustig aan: de jaaragenda’s worden momenteel verspreid en het programma voor het komende seizoen is rond. Hopelijk vindt u er iets naar uw gading. Wij proberen altijd om voor elk wat wils te vinden.

We gaan komend jaar wel veel op pad: naar Japan, China en Australië. Dat is handig, we hoeven niet zo ver te reizen om toch het een en ander te horen en zien.

Aandacht voor onze eigen omgeving is er ook, borders in onze eigen tuin, bloemschikken voor ons eigen huis. U kunt voor inspiratie en advies altijd bij de diverse sprekers/bloemschikkers terecht.

In de agenda ook aandacht voor de Tuinclub, een extra mogelijkheid om met deze enthousiaste club op pad te gaan. Zij organiseren veel interessante activiteiten en voor de echte tuinier is een lidmaatschap van de Tuinclub een must. Op de website kunt u veel foto’s vinden van al wat zij ondernemen. Kijkt u eens op de website, dat is sowieso de moeite waard. Al het actuele nieuws kunt u er lezen, van onze afdeling Meierijstad en van de Groei & Bloei organisatie.

Rest mij nog u een fijne relaxte zomer toe te wensen met voldoende zonneschijn maar vooral ook met voldoende regen!

Met vriendelijke groet,

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter

Met ingang van 1 maart 2017 gaat Groei & Bloei afdeling Veghel verder onder de naam Groei & Bloei afdeling Meierijstad.

Deze naamsverandering is een logisch gevolg van het ontstaan van de nieuwe fusiegemeente Meierijstad per 1 januari 2017. Ook biedt het onze vereniging de mogelijkheid om de naamsbekendheid met name in Schijndel en Sint-Oedenrode te vergroten.

Groei & Bloei afdeling Meierijstad is één van de 130 afdelingen van Groei & Bloei in Nederland. Het is een actieve vereniging die veel lezingen, workshops en excursies organiseert.  Als je abonnee wordt van het tijdschrift Groei & Bloei kun je gratis deelnemen aan de meeste activiteiten van onze vereniging. Je kunt natuurlijk ook een keer naar een bijeenkomst van onze vereniging komen om vrijblijvend kennis te maken.

Onze vereniging telt momenteel ongeveer 150 leden.

Als je van tuinen en tuinieren houdt, is een bezoekje aan onze website www.meierijstad.groei.nl  zeker aan te bevelen.

Op de website kun je ook lezen over de  groenactiviteiten die door Groei & Bloei afdeling Meijerijstad georganiseerd worden.

Nationale Tuinweek Tegel eruit kruidenplant erin
Workshop Bloemschikken o.l.v. Lotte van Dijck