Activiteiten & Actueel

Juli / Aiugustus

Het is juli en het is hoog zomer. Hoge temperaturen, veel zon en het kan niet op. Heel erg vervelend dat het daarbij ontzettend droog is en onze planten schreeuwen om wat water….
Elke tuinliefhebber heeft het nu moeilijk, beslissen over wel of niet water geven is een beslissen over wel of niet overleven. En waar leg je de grens?
Zelf geef ik alleen water aan de nieuwe aanplant. Nu is nieuwe aanplant een rekbaar begrip. Bomen en heesters van vorig jaar zijn ook nieuwe aanplant en je bent gauw vergeten dat er iets nog maar een jaar staat. Rondkijken dus en alsnog beslissen over watergeven.
Het weer is niet snel ideaal. Veel regen is ook niet iets waar we blij mee zijn. Het mooie weer heeft natuurlijk ook veel voordelen en er zijn beslist ook genoeg planten die zich heel happy voelen met al die zon en die warmte.
Gelukkig is het wel zo dat er in juli vaak  niet al te veel verplichtingen zijn. Juli is vakantietijd en je kunt in de tuin ook veel uitrusten. Planttijd is voorbij en werken in de kas vraagt ook niet veel aandacht. Op zomerstek na dan, je hebt het zo druk als je zelf wilt.

Augustus is ook de maand van ons uitstapje, een busexcursie georganiseerd door de voorzitster van de Tuinclub, Rozannie, waarbij we een aantal tuinen en meestal ook een kwekerij bezoeken.
Elk jaar opnieuw een succes en ook dit jaar was de reis snel volgeboekt. We gaan naar Gelderland en het zal beslist heel interessant zijn.

In juli krijgt u ook weer de nieuwe jaaragenda met het programma voor het komende seizoen. Ik hoop dat u blij zult zijn met de diverse lezingen. Er is op elk terrein wel wat: bol- en knolgewassen, rotsplanten, succulenten en vetplanten maar ook bomen en een cultureel onderwerp: de vrouwen in de tuingeschiedenis. We gaan er weer een gezellig jaar van maken.

Mede namens ons bestuur wens ik u een fijne zomer met af en toe een lekker buitje regen!


Met hartelijke groet,

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter Groei & Bloei Meierijstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meer
Logo Groei & Bloei afdeling Meierijstad
Woordje van onze voorzitter Bea van Grinsven
18
Aug
TOMATILLO
16
Aug
Bunga Raya - Blik op de Tuin no. 863