Januari / Februari

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Een frisse nieuwe start met nog weinig winter in het vooruitschiet. Ik wens u graag een heel fijn en gelukkig tuinjaar toe waarbij er bij voorkeur geen vervelende weersomstandigheden komen. Hopelijk geen warme wintermaanden en dan vorst in april, dat zou wel weer heel vervelend zijn. Gelukkig hebben we hierover niets in te brengen en wachten we maar af.
In januari hebben we de tijd om over onze tuin na te denken en om een eventuele planning te maken. We kunnen goed zien waar we nog wat kunnen verbeteren en waar de begroeiing nog niet optimaal is.
Misschien is het ook handig om wat aan te planten, speciaal voor deze maanden, een mooie geurende winterkamperfoelie bijvoorbeeld?
(lonicera fragrantissima).
Hoe dan ook, het kan allemaal wat rustig aan. Er is maar weinig dat dringend aandacht nodig heeft. Dat wordt alleen maar actueel als het hard zou gaan vriezen. Dan zijn er altijd planten of heesters die wat extra bescherming vragen.
De tuin ligt er wat verlaten bij maar wordt met de week een stukje interessanter, er zijn al heesters die hun knoppen verder ontwikkelen of zelfs op korte termijn gaan bloeien. Denk maar aan de vele camellia’s en aan de edgworthia. Ook de magnolia’s laten hun knoppen zien, heel duidelijk. Zij zijn het meest kwetsbaar als het dadelijk onverwacht toch nog gaat vriezen.
Januari en februari zijn de maanden waarin de dagen zichtbaar langer worden. Komt daar nog een zonnetje bij, dan is het helemaal veelbelovend!
In februari zie ik u graag op de ledenvergadering. Deze keer wordt de vergadering gehouden op maandag 19 februari in Dienstencentrum  de Peppelhof (Wilgenstraat 15, Veghel) . Onze vaste stek bij de Protestantse Kerk is bij zo’n gelegenheid wat aan de kleine kant.
Na de vergadering bent u welkom bij de bingo, elk jaar weer een succes met vele mooie groene prijzen. Wij stellen ze graag tot uw beschikking!
Tot ziens in het nieuwe jaar, 2018

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter Groei & Bloei Meierijstad

Met ingang van 1 maart 2017 gaat Groei & Bloei afdeling Veghel verder onder de naam Groei & Bloei afdeling Meierijstad.

Deze naamsverandering is een logisch gevolg van het ontstaan van de nieuwe fusiegemeente Meierijstad per 1 januari 2017. Ook biedt het onze vereniging de mogelijkheid om de naamsbekendheid met name in Schijndel en Sint-Oedenrode te vergroten.

Groei & Bloei afdeling Meierijstad is één van de 130 afdelingen van Groei & Bloei in Nederland. Het is een actieve vereniging die veel lezingen, workshops en excursies organiseert.  Als je abonnee wordt van het tijdschrift Groei & Bloei kun je gratis deelnemen aan de meeste activiteiten van onze vereniging. Je kunt natuurlijk ook een keer naar een bijeenkomst van onze vereniging komen om vrijblijvend kennis te maken.

Onze vereniging telt momenteel ongeveer 150 leden.

Als je van tuinen en tuinieren houdt, is een bezoekje aan onze website www.meierijstad.groei.nl  zeker aan te bevelen.

Op de website kun je ook lezen over de  groenactiviteiten die door Groei & Bloei afdeling Meijerijstad georganiseerd worden.

Lezing Mooie borders, prachtige combinaties door Martje vd Bosch
workshop bloemschikken o.l.v. Lotte v. Dijck