Activiteiten & Actueel

september/oktober

De hitte is gelukkig weer voorbij! Ik denk dat veel mensen opgelucht ademhalen bij het inmiddels wat wisselvallige weer. Het is nog steeds mooi weer en wat regen is absoluut geen probleem. Er is nog geen sprake van vervelend regenweer, integendeel, een buitje regen is van harte welkom. De tuin kan het maar wat goed gebruiken.

Deze maanden zijn dus erg fijn voor de werkzaamheden in de tuin. Het is de ideale tijd voor aanplanten, scheuren, zaad verzamelen, stekken, enz. Naast het werken in de tuin is er natuurlijk ook weer wat meer tijd ’s avonds, de dagen worden korter en de avonden kunnen we invullen met andere zaken.

Naar een lezing gaan bijvoorbeeld. En dat is in september en oktober zeker de moeite waard. Op 24 september komt Chris van de Wurff vertellen over “zijn bomen”, het werk op de boomkwekerij waar met name bijzondere bomen mogen groeien zoals zij het willen. Bijzondere bomen omdat ze extra aantrekkelijk zijn door blad, herfstkleur, vruchten of iets anders. Hij blijft altijd enthousiast over zijn bomen en heesters en we zijn verzekerd van een interessante avond.

Op 15 oktober houdt Wiebe Bosma een lezing over succulenten, vetplanten en cactussen. Een heel ander aspect van onze tuinhobby en voor de meesten van ons een onbekend terrein. Daarom echter niet minder aantrekkelijk en ik verheug me er echt op. Succulenten vragen toch weer een heel andere behandeling dan de planten die we normaal opkweken. Het zou handig zijn als we kunnen horen hoe we ze moeten behandelen, het hele jaar door.

Naast de lezingen is er ook aandacht voor een najaarswandeling, op donderdag 26 september, met Bart van Sleeuwen. De lokatie en de aanvangstijd kunt u vinden op de website. Deze gegevens waren bij het maken van de agenda nog niet bekend. Houd dus de website in de gaten voor de laatste feiten.

Ook voor het bloemschikken bij Intratuin verwijs ik u door naar de website. De data zijn bekend en het ziet er naar uit dat de bloemschikcursus doorgaat.

De website wordt ontzettend goed bijgehouden en het is beslist de moeite waard om daar regelmatig even te kijken. Aankondigingen, nieuwtjes, foto’s, er is van alles te zien.

Ik wens u een fijne herfst, beslist een erg mooi tuinseizoen met veel kleur!

 

Met hartelijke groet, 

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter Groei & Bloei Meierijstad

meer
Logo Groei & Bloei afdeling Meierijstad
Woordje van onze voorzitter Bea van Grinsven
20
Oct
Prachtige Grassen
18
Oct
GedoogRood…