november / december

Nu het najaar het echt wat lastig maakt om veel in de tuin bezig te zijn kunnen we ons wat gaan richten op de plannen voor volgend jaar.

Wat gaan we volgend jaar zien? Welke combinaties zouden we in de border kunnen zetten en moeten onze planten aangevuld worden?

Op maandag 20 november kunnen we deskundig advies krijgen van Mevrouw Martje van den Bosch. Zij is eigenaresse van de Tuinen van Demen en heeft al veel succes geboekt met haar verhaal over kleuren en planten in de tuin.

Ze heeft een boek geschreven dat heet: De beleving van kleur in de tuin. De lezing die zij voor ons gaat houden zal beslist de moeite waard zijn. Het onderwerp kleur in de tuin en dan met name de kleurcombinaties, daar zijn we allemaal wel in geïnteresseerd.

De maand december heeft de traditionele bloemschikdemonstratie van Ruud van Schie. Let wel op: de lokatie voor deze avond is geheel “nieuw” en mocht u de gelegenheid hebben om er te voet of met de fiets heen te gaan dan raden wij u dat aan. Er is nl. niet al te veel parkeergelegenheid bij deze lokatie.

De tweede activiteit in december, een bezoek aan Wintertuin “Meulenwiel”, klinkt ook al een beetje vertrouwd. Veel van onze leden waren vorig jaar op bezoek bij de familie Van de Wiel en waren erg onder de indruk van de vele mooie kerstgroepen.  Ook in december was dus nog tuinbezoek mogelijk!

In december gaan we in gedachten natuurlijk naar 2018. Niemand weet wat 2018 zal brengen, zal het een koude winter worden? Zal het volgende jaar een goed tuinjaar worden? Gelukkig weten we het niet en gaan we dan ook maar netjes afwachten.

We proberen in ieder geval voor u weer wat interessants te brengen en hopen dat u 2018 in goede gezondheid begint!

Mede namens de andere leden van het bestuur: een gezellig en gelukkig 2018!

Met vriendelijke groet,

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter

Met ingang van 1 maart 2017 gaat Groei & Bloei afdeling Veghel verder onder de naam Groei & Bloei afdeling Meierijstad.

Deze naamsverandering is een logisch gevolg van het ontstaan van de nieuwe fusiegemeente Meierijstad per 1 januari 2017. Ook biedt het onze vereniging de mogelijkheid om de naamsbekendheid met name in Schijndel en Sint-Oedenrode te vergroten.

Groei & Bloei afdeling Meierijstad is één van de 130 afdelingen van Groei & Bloei in Nederland. Het is een actieve vereniging die veel lezingen, workshops en excursies organiseert.  Als je abonnee wordt van het tijdschrift Groei & Bloei kun je gratis deelnemen aan de meeste activiteiten van onze vereniging. Je kunt natuurlijk ook een keer naar een bijeenkomst van onze vereniging komen om vrijblijvend kennis te maken.

Onze vereniging telt momenteel ongeveer 150 leden.

Als je van tuinen en tuinieren houdt, is een bezoekje aan onze website www.meierijstad.groei.nl  zeker aan te bevelen.

Op de website kun je ook lezen over de  groenactiviteiten die door Groei & Bloei afdeling Meijerijstad georganiseerd worden.

workshop bloemschikken o.l.v. Lotte v. Dijck
Lezing de Japanse tuin door Cor v. Gelderen
Lezing Namen van en verhalen over planten door, Rini Kerstens
Nationale Tuinweek Tegel eruit kruidenplant erin