Activiteiten & Actueel

Maart / April

Nou, dat was een vervelende tegenvaller, die lage temperaturen in februari. Ik denk dat we allemaal ons hart vasthouden: in hoeverre hebben onze bomen en planten schade ondervonden van de kou.

Als ik dit schrijf is het net voorbij, gelukkig. Het ziet ernaar uit dat de maand maart wat minder sensationeel wordt wat het weer betreft.

In maart worden de eerste activiteiten al weer aangekondigd, de tuincentra staan vol met voorjaarsbloemen, jonge planten en bomen. Velen van ons zullen met veel plezier weer aan de slag gaan. De winter heeft lang genoeg geduurd. De dagen zijn weer langer, de zon schijnt maar het blijft oppassen, de ijsheiligen zijn nog ver weg en voor die tijd blijft het voor sommige planten nog gevaarlijk.

In maart gaan we bij Groei & Bloei Meierijstad luisteren naar Martijn Essers, een veelzijdige groenman die daarnaast veel ervaring heeft met het reizen in en naar Australië. Hij kan niet alleen veel vertellen over dit grote continent maar hij maakt ook prachtige foto’s. Op 19 maart laat hij ons zijn beelden zien en kunt u kennis maken met Australië.

In april vertel ik zelf over de Franse missionarissen die eind 19e eeuw naar China vertrokken voor de verbreiding van het r.k. geloof en die veel betekend hebben voor de plantenwereld. Veel planten die wij kennen, die heel gewoon zijn in Nederland, zijn door hen in die periode ontdekt. Zonder deze Franse planthunters zou het assortiment planten er heel anders uitzien.

Kortom, we kunnen in deze maanden aan de slag en we kunnen twee keer op reis, naar Australië en naar China. Wat willen we nog meer.

Wij zien u graag op 19 maart en 23 april in De Schakel.

 

Bea van Grinsven-van Doorn, voorzitter Groei & Bloei Meierijstad

meer
Logo Groei & Bloei afdeling Meierijstad
Woordje van onze voorzitter Bea van Grinsven
23
Apr
Het bamboebos van Prafrance
18
Apr
Blue bells   Harger en Pettemerpolder