"Woordje" van onze voorzitten Bea v. Grinsven

FEBRUARI/MAART

De maand januari is gelukkig weer voorbij! En nog wel zonder vorst en met hoge temperaturen.
Voor februari ziet het er ook nog niet naar uit dat er lage temperaturen gaan komen.
Op dit moment lijkt het wel herfst, veel regen en wind en relatief een hoge temperatuur. Maar ja, we kunnen nog van alles verwachten.
Het is wel erg riskant, deze winter. De bomen en heesters lopen uit, de magnolia’s zitten in knop, de bolletjes komen tevoorschijn. Het zou toch wel heel erg vervelend zijn als daar een strenge vorst overheenkomt. We zullen het zien, afwachten is het enigste wat we kunnen doen. Afwachten en het nieuwe seizoen voorbereiden.
Een nieuw seizoen met meestal weer wat nieuwe planten en bloemen. Het blijft spannend om elke keer te zien wat er tevoorschijn komt. In februari kunt u bij ons komen aangeven waar u geinteresseerd in bent of waar u graag wat aandacht voor zou zien.
Op de Algemene Ledenvergadering (17 februari in het Wijnu-gebouw) stellen wij de inbreng van de leden erg op prijs.
Het is de gelegenheid om op- of aanmerkingen te maken en om te laten horen wat u goed of slecht vindt van onze vereniging.
Op 17 februari is ook onze jaarlijkse bingo-avond en wij zijn blij dat wij weer mooie prijsjes hebben kunnen kopen. Prijsjes waar u plezier van kan hebben in de tuin! Uiteraard.
In maart begint weer het echte werk met de lezing over Rhododendrons, een mooie groep heesters die we allemaal kennen, de rhododendrons en de azalea’s, een ongekend grote groep van mooie planten met veel aantrekkingskracht. Een aantal van ons kent de spreker al, dhr. Rinus Manders, een vooraanstaand lid van de Nederlandse Rhodovereniging. Wij weten dat hij prettig en deskundig kan vertellen over de plantengroep waar hij zijn hart aan heeft verpand. Mocht u meer willen weten over de rhodo’s en azalea’s, kom vooral naar De Schakel en stel uw vraag Ik ben er zeker van dat Rinus u naar tevredenheid kan antwoorden.
De rhodo’s zijn vroegbloeiers en luiden het seizoen goed in met hun prachtige bloemen.
Laten we ervoor zorgen dat we het hele jaar door kunnen genieten van de vele mooie planten, heesters en bomen. In elke maand staat er wel wat moois in bloei. Gelukkig!

Wij wensen u een bloemrijk tuinseizoen 2020!

Bea van Grinsven, voorzitter Groei & Bloei afd. Meierijstad