Meierijstad

Nieuwsbrief Tuinclub

Secretariaat; Mw. A. Weterings
Email: ae.weterings@planet.nl
Tel: 0413-362799   

 

 Januari-Maart 2020

Beste leden, 

Met deze eerste nieuwsbrief in het jaar 2020 starten we ons nieuwe voorjaar programma. Een programma met een verscheidenheid aan activiteiten; met o.a. smaakmakende bezoekjes aan mooie tuinen en aan bijzondere kwekerijen. In maart is er een interessante lezing en in april is er in plaats van de natuurwandeling een bezoek aan een parktuin met veel - hopelijk dán bloeiende - voorjaarsbolletjes. De altijd gezellige ruilbeurs bij een van onze leden is ditmaal iets later in mei gepland. 
Ik schrijf deze brief terwijl we eigenlijk nog geen winter hebben gehad en de sneeuwklokjes al weer hoopvol boven de grond komen, de Helleborus gaat bloeien en de Hamamelisstruik de eerste gele, heerlijk geurende lintbloemetjes heeft geopend. Altijd vullen deze eerste maanden van het jaar de tuin met onvermoede, verassende groei en bloei-feitjes, terwijl je heel goed beseft dat de dagen lengen en de winter mogelijk nog kan gaan strengen……   Je moet - hoe moeilijk het ook is – nog even geduld hebben en niet net zo enthousiast als deze bloemetjes aan de slag gaan, al kriebelen die groene vingers. Daarom is onze ledenavond een goede vervanger om toch al in die ontspannen tuinsferen te geraken. 

Ledenavond

Datum: dinsdagavond 28 januari
Locatie:  "De Schakel",
Hoofdstraat 53
5461 JC  Veghel (achter de Prot. Kerk)
Aanvang 20.00 uur   

De tuinclubcommissie ontvangt u graag op deze eerste avond in het nieuwe seizoen met een kopje koffie en iets lekkers. De verdere invulling van de avond is o.a. een overzicht van het nieuwe voorjaarsprogramma door Rozannie en een korte presentatie over het afgelopen tuinjaar in de tuin van Annelies. Na de pauze praten we na over alle activiteiten die we in 2019 hebben ondernomen. Om de bezoeken aan de bijzondere tuinen nog even in de herinnering terug te brengen wordt dit begeleid door de mooie foto’s van Rozannie. Verder is er deze avond volop gelegenheid om met elkaar (tuin)- nieuwtjes uit te wisselen en om leuke fotoboeken en tuinboeken in te kijken Zoals voorgaande jaren sluiten we deze avond af met een loterij. 
De consumpties op de ledenavond worden u door de club aangeboden. 

Lezing door; Luc van Duyse, clematiskweker

Datum: dinsdagavond 3 maart
Locatie: "De Schakel",
Hoofdstraat 53
5461 JC Veghel (achter de Prot. Kerk)
Aanvang: 20.00 uur 
 
Op de website staat heel toepasselijk:
Luc van Duyse zet de bloemetjes buiten! 
 
Hij is namelijk een enthousiaste clematiskweker en verzamelaar en weet met veel passie over deze kleurige klimplanten te vertellen.  
 
De lezing is gestoeld op zijn grote praktische ervaring, waarbij niet alleen de positieve resultaten voor het voetlicht komen. Ook mislukkingen komen aan bod, want al is het een aantrekkelijke, veelzijdige klimplant, het is vaak ook een plant met de nodige aanwijzingen.  De avond bestaat uit twee delen. Voor de pauze geeft hij een introductie over de bosrank in het algemeen, over de geschiedenis, de vindplaatsen en over de verschillende groepen. Het tweede deel na de pauze gaat over de aanschaf, het planten, bemesten, snoeiwijze, ziekten en plagen, stekken, zaaien en kruisen en over mooie combinaties met andere planten.  Dus……bijna elke maand van het jaar een bloeiende clematis als blikvanger in de tuin? Deze lezing maakt duidelijk dat het kan! 

Nieuwe tuinclubleden……Van Harte Welkom!

Mevr. Willy van Kessel uit Veghel
Mevr. Bernadette van den Oever uit Veghel
Mevr. Lidwien Peters uit Veghel 


Bijdrage Tuinclub 2020

We verzoeken u om deze maand de bijdrage van € 7.50 voor het lidmaatschap van de Tuinclub in 2020 over te maken op:
bankrekeningnummer: NL76 RABO 0159 5722 23  t.n.v. M.J.B. Sommers - Jonkers 

Vermeld a.u.b. hierbij Tuinclub 2020 én uw postcode en huisnummer om administratieve fouten te voorkomen. 
 

Met vriendelijke groeten,
Rozannie, Annemarie, Marian en Annelies