Nieuwsbrief Tuinclub

Secretariaat; Rozannie Peerenboom
Email: rozannie.peerenboom@ziggo.nl

Beste Leden,
Zoals u van de tuinclub gewend bent beginnen we in het nieuwe jaar met de ledenavond, waar dan het half jaarlijks programma gepresenteerd wordt met alle info over de activiteiten die er georganiseerd worden.

De ledenavond stond gepland op dinsdagavond 25 januari 2022, maar helaas kan dan, die altijd druk bezochte gezellige avond, niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

In afwachting van wat er eventueel wel of niet kan is momenteel nog moeilijk te zeggen wanneer en op welke datum er een ledenavond georganiseerd kan worden.

Per nieuwsbrief wordt die datum dan zo snel mogelijk bekend gemaakt en wat u die avond kunt verwachten.

De volgende activiteit (onder voorbehoud) is onze jaarlijkse lezing en staat gepland op:
Donderdagavond 10 maart: lezing door Gerrie Veenstra vaste plantenkweker. www.debotterhutte.nl

Info over deze lezing ontvangt u nog per nieuwsbrief die dan ook op onze website te lezen is.   www.meierijstad.groei.nl

Tip: lees ook eens “tuinclubleden vertellen”.

Vanaf begin april staan er excursies naar tuinen en de ruilbeurs op ons programma, zodra dat helemaal rond is wordt het u toegestuurd, of bij doorgaan van de ledenavond gepresenteerd.

In juni organiseert onze Groei&Bloei afdeling een plantjesmarkt waar onze tuinclub ook haar medewerking aan verleend. Al met al leuke activiteiten om op vooruit te kunnen kijken als het hopelijk allemaal weer een beetje normaal wordt.

Naar buiten kijkend zie ik nu alleen maar mist en nattigheid maar zoals de foto laat zien kan ik toch genieten van de tuin in welke hoedanigheid dan ook. De Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora' bloeit uitbundig, een eyecatcher in de wintertuin. Zodra de trossen witte bloemetjes met geel hart open gaan verspreiden ze een heerlijke geur.

We kijken allemaal uit naar de lente die hopelijk meer ruimte en vrijheid geeft zodat we elkaar weer kunnen ontmoeten, wij kijken er naar uit!

Attentie:

Wat de contributie van de tuinclub betreft zijn wij in goed overleg overeengekomen voor dit jaar 2022 de leden geen contributie te laten betalen. Er is door het wegvallen van activiteiten in 2021 voldoende saldo om het jaar door te komen.

Hartelijke groet,
de tuincommissie, Rozannie en Marian.